Subscribe Us

header ads

MAĞARA ADAMLARININ UFO'LARI




Fransa’da bulunan Pech Merle ismindeki bir mağarada yer alan ve mağaranın yüzey taşlarına resmedilmiş şekiller ise günümüzde rastlanan dünya dışı varlıklar ile mukayese edildiğinde akıllara durgunluk verecek niteliktedir. Labirente benzer yapısıyla 2 kilometre uzunluğundaki bu ilginç mağaranın yüzey taşlarına kazınmış olan şekil, kitabımızın kapağında da kullandığımız uzaylı resmiyle birebir örtüşmektedir. M.Ö 20,000 gibi bir tarih dilimiyle açıklanan bu resimlerin kökeni ile bugün gözlemlenen türlerin benzerliği gerçekten hayret vericidir. Bu da demektir ki çok uzun yıllardan beri dünya dışı varlıklar gezegenimizi ziyaret etmektedirler.

Dünya dışı ziyaretlerle ilgili kayıtların en eskileri belki de M.Ö 45,000’lere kadar inmektedir. Çin’in Hunan eyaletinde, granit üzerine oyulmuş figürlerde silindir biçimli objelerin üzerlerinde büyük insan gövdeleri (kolsuz, bacaksız olarak) görülmektedir. Belki bunlardan daha da ilginç mağara resimleri CroMagnon atalarımız tarafından Fransa ve İspanya mağaralarına çizilmiş olanlardır.

Bu mağaralarda saptanmış olan o zamanın hayvanlarına (bizon, at, geyik, mamut) ait resimler 15,000 yıl öncesinin gözlemlerini yansıtmaktadır. 2000 kadar olan bu hayvan resimlerinin yanında ziyaretçilerin dikkatini ısrarla çeken şekiller, bugünkü bilgilerimizin ışığında bize (elimizde çok çeşitli fotoğrafları bulunan) Ufo’ları hatırlatmaktadır.

Franco-Cantabrian mağaralarında bulunan gerek hayvan, gerekse Ufo şekillerinin tamamen o zamanın realitesine bağlı olarak çizildiğini belirtmektedir, bu konuda araştırmalarıyla tanınmış Prof. Andre Lreoi Gourhan. Yine paleolitik devreye ait olan İspanya’daki Altamira mağarası ise başlı başına bir sanat galerisi durumundadır. “S” biçiminde ve 200 m uzunluğunda olan bu mağarada hayvan resimleri duvarlara, Ufo resimleri de tavana çizilmiş durumdadır.



M.Ö. 30,000 ile 10,000 yılları arasında, bugünkü Fransa ile İspanya toprakları, Paleolitik ya da Eski Taş devri diye isimlendirilen çağlarda, o zamana göre oldukça ileri bir toplumun elinde bulunmaktaydı. Yukarıda belirtilen tarihler arasında, bu topraklar üzerinde, yaklaşık olarak 700-800 beşer nesli geçmiş, fakat taşlar üzerinde bıraktıkları izler günümüze kadar gelmiş bulunmaktadır.

Bugünkü dünya sanatının oldukça yüksek basamaklarında incelenen bu eserlerin niçin ve hangi ilhamla yapılmış oldukları hala bilinmemektedir. Buradaki mağaralardan birisi olan Lascaux mağarasına girdiğiniz zaman Parthenon ya da Sistine Şapeli’nde bulunmuş kadar etkilenirsiniz. 15,000 yıl önce meydana getirilen bu sanat eserleri bütün etkileyici tesiriyle karşımızdadır.

Franco-Cantabrian bölümünde dolaşırken, duvarlara çizilmiş binlerce bizon, mamut, at ve ren geyiği resimleriyle karşılaşırsınız. Tarih öncesi araştırmacılarına göre bu duvarlarda toplam 2000 adet çeşitli hayvan resimleri bulunmaktadır. Bu kadar çok hayvan resminin yanında ziyaretçilerin gözlerinden kaçmayan garip şekiller de bulunmaktadır.

Bu şekillerin anlamsız çizgiler olduğunu iddia eden bir kimse bize, her şeyden önce diğer hayvan şekillerini çizerken o zamanların sanatkârlarının niçin bu kadar realist olduklarını, buna niçin gerek duyduklarını izah etmesi gerecektir. Ayrıca bu konuda araştırmalarıyla tanınmış olan Prof. Andre Leroi Gourhan’ın da belirttiğine göre, duvarlarda görülen hayvan resimleri ve diğer objelere ait resimler o zamanın realitesini olduğu gibi yansıtmaktadır. İşte bu hayvan resimlerinin dışında bulunan objelere ait resimler, bugünkü belgelerimizin ışığında bize Ufo’ları hatırlatmaktadır.

Yukarıda adı geçen bölgede Ufo’lara benzeyen şekillerin bulunduğu on beş kadar mağara tespit edilmiş durumdadır. Bunlardan bazılarını sıralayacak olursak;

Pair Non Pair Mağarası: Tavanları yer yer çökük, 20 metre uzunluğunda bir mağaradır. Buradaki UFO şekilleri hemen girişin sağında bazı mamut ve dağ keçisi resimleri ile birlikte bulunmaktadır. Burada toplam olarak dokuz adet şekil vardır. Pair Non-Pair mağarasının tarihi kesin olarak bilinememektedir. Fakat bu mağarada AUrignacian ve Solutrean devrilerinin izlerine de rastlandığından, tarih olarak M.Ö.30,000 veya M.Ö 20,000 tarihleri verilebilir

Villars (Dordogne, Fransa): 1958’de keşfedilmiştir. Lascaux mağarasına çok benzer, fakat henüz üzerinde tamamıyla çalışılmamıştır.

Pech Merle (Lot, Fransa): 2 Kilometre uzunluğunda tam bir labirent durumundadır. Yandaki şekilde görüleceği üzere yaralı ya da ölü olan uzaylı varlığın üzerinde uçan bir Ufo’yu görmem mümkündür. Yandaki Ufo resmi ve yerde yatan uzaylı resmi çağımızda da tespit edilen Ufo ve uzaylı varlıklara ne kadar çok benziyor değil mi?


Caugnac (Lot, Fransa): Pech Merle mağarasındaki aynı Ufo resmi ve insan başı (arada 40 kilometrelik uzaklık bulunmasına rağmen) bu mağarada da karşımıza çıkmıştır.

Altamira Santillana, İspanya): 200 metre uzunluğunda “S” biçiminde bir mağaradır ve Franco-Cantabrian mağalarının en ünlülerinden biridir. Bu mağaradaki Ufo şekilleri gruplar halinde çizilmiş olmalarıyla dikkat çeker. Bu mağaranın tahmini yaşı M.Ö 10,000 ile 12,000 arasında değişmektedir.

Niaux (Ariege, Fransa): Bu mağara hem tarih öncesi hem de ufoloji öğrencisi için özel bir öneme sahip bulunmaktadır. Bu mağarada oldukça bol miktarda “G” biçiminde UFO’ların resimlerine rastlanır. Bu resimlerin bazılarında UFO’lar gruplar halinde çizilmiştir. 

KURSAD BERKKAN

Yorum Gönder

0 Yorumlar